Hoppa till sidans innehåll

Sonja Haag


Sonja Haag är en av klubbens tre hedersmedlemmar. Hon bor på Ledingenäs gård och är kanske inom klubben mest känd som Anna Haags mamma. Hon är hedersmedlem för sitt stöd till KORK-laget som vann SM-guld 2003, bestående av Anna Haag, Magdalena Skatt och Anette Johansson, och för att hon vid så många tillfällen upplåtit Ledingenäs till olika KORK-aktiviteter.

Sonja har aldrig ridit själv, utan det här med hästar började med att Anna kom hem med en prisrosett från en hopptävling och Sonja förvånat konstaterade att hennes dotter red. Sen blev det egen ponny till Anna med många framgångar bl a ett SM-brons och deltagande i Lag NM.

Flytten från Vaxholm gjorde familjen Haag för att kunna utveckla sitt hästintresse och skapa sin drömanläggning, Annas syster som är pilot behövde också närhet till Arlanda, och därför blev det Ledingenäs.

Sonjas riktiga hästintresse kom när Anna började tävla storhäst och det är förstås dressyr som gäller.

Idag finns Annas tre tävlingshästar på gården och det byggs för fullt för att skapa en anläggning som ska kunna hyras ut till olika hästaktiviteter med både stallar och övernattningsmöjligheter.

Anna berättar skrattande att mamma Sonja är rädd för hästar och helst bara håller dem när de är väl avrastade men att pyssla med markservice gör hon gärna. Sonja är med på alla tävlingar som support men det är bara Anna som har lastbilskort så Anna berättar att mamma brukar somna ibland på hemvägen och då skrattar Sonja och säger att det är faktiskt jobbigt att vara med på tävling.

 

Fyra ”snabba” frågor till Sonja Haag

1) Favoritmat? Fisk

2) Senast lästa bok? Den förlorade symbolen av Dan Brown

3) Favoritdjur? Detta visade sig inte vara en häst utan hunden Frode som är en Eurasier

4) Andra intressen? Heminredning och arkitektur

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:44 Skribent: MariAnne Widner

Postadress:
Knivstaortens RK - Ridsport
Carin Wrange, Knivsta Åby 30
74192 Knivsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info