Hoppa till sidans innehåll

"MISSION COMPLETED"- Utvecklingsserien 2013

02 JUN 2013 00:51
MISSION COMPLETED: UTVECKLINGSSERIEN 2013

Under våren har KORK anordnat en serie med aktiviteter. Som final på det hela anordnades en programridning på Ledingenäs den 18 maj. 12 ekipage passade på att praktisera sina nyvunna kunskaper och visa upp sig för domaren Yvonne Sjödin.

  • Skapad: 02 JUN 2013 00:51

 Det hela började redan i januari med en ”Kick-off” där Paric och Paulina Seger delade med sig av hur man med hjälp av ett måldokument kan planera sin ridning. Paulina tar i år studenten på celsiusskolans elitprogram och satsade förra året på att ta sig till junior SM i dressyr. Hon berättade om sin resa för att ta sig till målet. En minst sagt inspirerande start på serien.

 

 

 Därefter var det dags att drilla hjärnan och nerverna. 3 träffar med Karin Öljemark. Januari träffen började svettigt med att vi med andan i halsen och svett under armarna fick göra den spännande övningen att presentera oss för varandra… Tänk så kroppen reagerar i pressade situationer. Kan även nämna att träffen avhandlade allt möjligt från komfortzoner, bubblor, kompetenstrappor, smittsamma känslor, feedback och en massa där till.

 karinö 2

Sen var det bara att ta tag i läxan till februariträffen. 

 

Den fortsatta i samma anda. Här vart det koncentrationslistor, målbilder, känslor och massa spännande om hjärnan. Visste du t.ex. att vi tänker 70 000 tankar om dagen! Och som du säkert förstår hade vi en del att fundera över även efter denna träff.

 Aprilträffen skulle ha vart en programridning för domare och med Karin som coach på framridningen. Dessvärre satte vintern stopp för det hela. Vi bytte den mot ännu en avsutten träff med Karin.

 

 

Efter att knoppen hade blivit trimmad var det dags för kroppen.

 I mars var det föredrag och clinic med Birthe Vogelius från Levad i Västerås.  Vill man jobba med sin sits kan man knappast hitta någon mer passande än en sjukgymnast som verkligen tänkt igenom och brinner för det hela. Birthe höll ett väldigt bra föredrag om ingredienserna i en optimal dressyrsits som hon varvade med praktiska övningar och demonstrationer.

 

DSC08419

 

DSC08433

DSC08429 DSC08418

 

 Efter lunch fortsatte dagen med en clinic i ridhuset. Tre ryttare blev drillade, först med uppvärmning på marken och sedan på hästryggarna. Ett boktips som kan vara på sin plats: Spänst och harmoni i ryttarens sits av Birthe.

DSC08450

 

DSC08468

 

 

 April bjöd på ett föredrag med Anna Jansson, professor på SLU. Denna gång var ämnet träningsfysiologi. Och som de flesta redan vet, det här med att träna hästar är inte det lättaste… Här fick vi oss fakta om muskelfibrer, mjölksyra, pulsen, andning, salt, socker, återhämtning  och massa annat.

 

 

Våren i KORK har bjudit på massor med härliga kunskaper i härliga människors sällskap!

 

 

Skribent: Jessica Schirlbauer

 

10401358_276093152595045_604864951989426680_n

 

logoKORKgilla

Postadress:
Knivstaortens RK - Ridsport
Carin Wrange, Knivsta Åby 30
74192 Knivsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info