Hoppa till sidans innehåll

Aktiviteter på gång: Föreläsningar med Birthe Vogelius och Anna Jansson

28 FEB 2013 22:03
I KORKs utvecklingsserie för dressyrryttare finns det plats på vissa aktiviteter även för deltagare som inte är med i hela serien.


23 mars kommer Birthe Vogelius till KORK. Det blir föreläsning och clinic.
Den 17april är det Anna Janssons tur.
  • Skapad: 28 FEB 2013 22:03

BIRTHE VOGELIUS 23 MARS:

 

  Birthe Vogelius är legitimerad sjukgymnast och grundaren till bolaget Levad Fysiotherapi AB som jobbar med sitsanalyser med hjälp av tryckmatta. Hon har bl a skrivit boken ”spänst och harmoni” och har under 10 års tid haft föreläsningar runt om i hela Sverige.

 

Nu kommer hon till KORK och ger oss en föreläsning och en clinic om den optimala sitsen. Vi kommer få en genomgång om hur ryttarens sits påverkar hästens rörelse- och arbetsförmåga och en inblick i hur vi kan skapa en möjlighet att få en ökad rörlighet, god följsamhet samt stabilitet på hästryggen. Vi börjar med en föreläsning i lektionssal, och följer därefter upp med en clinic i ridhus.

 

Inbjudan hittar du längre ner....

 

ANNA JANSSON-TRÄNINGSFYSIOLOGI 17 APRIL:

 

  Hur tränar du fram en hållbar häst? Vad är hård träning? Hur mycket behöver hästen vila? Motorn sitter där bak, hur gör vi den starkare?

Anna Jansson, professor vid SLU delar med sig av sina kunskaper om hästens träningsfysilogi, prestation och hälsa. Anna är projektansvarig för ett unghästprojekt ”Effekter av träningsintensitet och utfodringsstrategi på växande hästars utveckling, prestation och hälsa” på Wången. Hon har själv varit gymnast och att hon äger och tränar egna travhästar.

 

 

All information om när, var, hur och hur man anmäler sig hittar du i vår inbjudan nedan, för det här vill man inte missa!

 

 

Inbjudan hittar du här

 

 

 

Skribent: Jessica Schirlbauer

 

10401358_276093152595045_604864951989426680_n

 

logoKORKgilla

Postadress:
Knivstaortens RK - Ridsport
Carin Wrange, Knivsta Åby 30
74192 Knivsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info